Mere musik – og kulturundervisning til københavnernes børn

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Til mødet i Københavns Borgerrepræsentation (BR) på torsdag den 2. marts vil det største borgerlige parti i BR; Det Konservative Folkeparti sammen med Det Radikale Venstre foreslå at musikundervisning og anden kunst og kulturundervisning for børn og unge bliver styrket.

Københavns Kommune er det sted i Danmark, hvor færrest børn har mulighed for at komme i kontakt med organiseret musikundervisning.

Det Konservative Folkeparti ser med stor positivitet på alle muligheder for at bringe Københavnske børn og unge i den bedst mulige udvikling. Netop musik og musikundervisning kan være en direkte kilde til udvikling af kommunens børn og unge. For musik er langt mere en blot lyd og tonekunst. Med reference til anerkendte forskere som Finn Holst, Kjeld Fredens og Peter Vuust, giver det at spille på instrumenter og dyrke musikken øget selvværd, og mestring af musikken styrker den følelsesmæssige udvikling og kan samtidig styrke børnenes koncentrationsevne. Samtidig har flere anerkendte musikprojekter som sidegevinst også succes ift. inklusion, integration, sprogstimulering og ikke mindst succes med formidling af kulturarv og historie.

.

Mere musik, kunst og kultur til børnene

Niels Peder Ravn, medlem af BR for Det Konservative Folkeparti, udtaler, »Musikundervisning skaber ikke alene glæde og dermed trivsel for børn; musikundervisning er samtidig et vigtigt element i den dannelse af børnene, som vi hos De Konservative tror på som et vigtigt element for at skabe hele mennesker i et samfund, hvor kulturen spiller en central rolle for sammenhængskraften«.

Kultur- og fritidsborgmester Mia Nygaard fra Det Radikale Venstre, supplerer, “For ca. et år siden lancerede jeg en vision om, at København skal være børnekulturhovedstad, for at blive det, skal flere børn introduceres til og gøres nysgerrig på, hvad kunst og kultur kan. At få mere musik-, kunst- og kulturundervisning til københavnerbørn, er i den grad en del af den vision. Så jeg håber at forslaget bliver vedtaget og glæder mig til at følge det. “

.

Link til medlemsforslag:

https://www.kk.dk/dagsordener-og-referater/Borgerrepr%C3%A6sentationen/m%C3%B8de-02032023/dagsorden/punkt-23

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*