Nu testkøres de første metrotog til Sydhavn

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

I denne uge er de allerførste metrotog begyndt at testkøre på strækningen mellem Havneholmen og Ny Ellebjerg.

.

Lige nu kører to metrotog på skinnerne mellem de fem nye stationer, der udgør forlængelsen af metrolinjen M4 til Sydhavn og Valby forud for åbningen engang i 2024. Dermed vil Valby og Sydhavn blive forbundet med Vesterbro, City, Østerbro og Nordhavn.

“Udbygningen af vores metro er med til at fremtidssikre København med mere sammenhæng, ren luft og mindre trængsel. Med koblingen til Cityringen, linjen til Nordhavn og i fremtiden et af Danmarks vigtigste trafikknudepunkter København Syd, bliver M4 ikke bare en ny ”hverdagsven” for beboerne i Sydhavn og i Valby – men for alle rejsende til og fra København. 10 minutter fra Rådhuspladsen til København Syd – det er dét, en storby skal kunne”, siger overborgmester Sophie Hæstorp Andersen.

Når den nye sydlige del af M4 bliver taget i brug i 2024, kan man direkte rejse mellem Orientkaj i nord og den kommende station København Syd (nuværende Ny Ellebjerg). Undervejs kan man skifte til M3 Cityringen på seks stationer og M1/M2 på Kongens Nytorv.
.

Bliver testet i bund

Under første fase af testkørslerne testes der bl.a. for, om de førerløse tog kommunikerer korrekt med Metroens styresystem og en række undersystemer.

Her handler det grundlæggende om at sikre, at toget kan stoppe og køre, og at alle sikkerhedssystemer og nødstop-funktioner fungerer. Derudover testes ventilationssystemer, perrondørenes åbne- og lukkefunktion og en række andre funktioner.

Til at begynde med styres togene ved lav hastighed af en togfører, men gradvist bliver systemerne testet ved højere hastigheder. Senere i testfasen kører togene også uden fører.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*