Recoil Performance Group indtager Sydhavnen

Foto: Søren Meisner
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Sydhavnens nyåbnede DanseTippen lægger lokaler til, når den internationale dansetrup Recoil Performance Group optræder med Sound of Five.

.

Det er en forestilling med otte dansere på internationalt topniveau. Den er skabt af den dobbelte Reumert vinder, koreograf og kunstnerisk leder Tina Tarpgaard i samarbejde med litauiske Šeiko Dance Company og den prisbelønnede komponist og klassiske slagtøjsspiller Mathias Friis-Hansen.

.

Dans i verdensklasse

Med Sound of Five er der samlet et hold af både meget erfarne dansere og de bedste unge talenter. Den kunstneriske vision er at skabe en symfoni af otte kroppe i bevægelse, der fører publikum igennem en musikalsk og visuel oplevelse.

Musikken er blevet skabt på baggrund af de optagelser, som Mathias Friis-Hansen har fået ved at bearbejde lyde af danserne bevægelser, åndedræt og hjerteslag. Det helt tætte samarbejde og næsten symbiotiske sameksistens mellem trin og lyd gør både musik og dans til en særlig sanselig oplevelse for både de involverede kunstnere, men i høj grad også for publikum, som i denne forestilling sidder helt tæt på danserne.

.

Urkraft på spil

”Det har nærmest været en arkæologisk udgravning at researche rytme og dermed også dansens betydning som et grundlæggende element i udviklingen af menneskeheden. At bevæge sig rytmisk er et fundamentalt element i udviklingen af både sprog og koordination hos barnet, og det er denne urkraft, der er på spil i forestillingen Sound of Five”, siger Tina Tarpgaard.

Sound Of Five har netop haft premiere i Litauen (21. – 24. marts 2023) og fremføres i Baltoppen, Ballerup den 23. april 2023, inden den kommer til DanseTippen i Sydhavn den 25. – 30 april 2023.

.

Billetter via Teaterbilletter.dk

.
Om Dansetippen
Dansetippen er en stor dansesal i Sydhavnen med højt til loftet og plads til større arrangementer.
Dansetippen er 12x12 meter stor sal i den tidligere Sjælør Kirke. Der er højt til loftet og dansegulv. Det store rum egner sig især til kulturarrangementer, prøver, undervisning, yoga, seminarer og møder.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*