Vaccinationsklinik har slået dørene op på Bryggen

Nerma Frederiksen i sin nye vaccinationsklinik på Islands Brygge.
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Læge og Bryggebo Nerma Frederiksen har slået dørene op i sin nye vaccinationsklinik i Sturlasgade – med Lagkagehuset som nabo.

.

Det startede med en kommende ferierejse, hvor der var brug for vacciner. Men det var både praktisk talt umuligt at få en tid og vejledning i vaccinerne, oplevede Nerma og manden som overfladisk. Og så var ideen med en vaccinationsklinik med focus på god vejledning og tid til dem, der skulle vaccineres, en realitet.

”Jeg arbejdede på det tidspunkt på sygehuset i Nuuk, men lysten til at prøve kræfter med mit eget var så stor, at jeg sagde jobbet op og startede vaccinationsklinikken”, fortæller Nerma, der har fået et diskret skilt op på døren, indrettet klinikken og åbnet døren for de første kunder.

”Vi er i opstartsfasen, men vi er helt klar til at vaccinere folk og tage den gode faglige samtale om, hvilke vacciner, der er nødvendige. Både om der findes et reelt behov, og hvad vaccinerne kan gøre for folk”, siger Nerma, da vi møder hende i den nye klinik i Sturlasgade.

.

Den gode samtale

Hun kunne godt have valgt et arbejde på et hospital eller i en praksis hos en praktiserende læge. Omvendt synes hun også, at hendes kunder i klinikken fortjener at få god lægefaglig rådgivning og vejledning, når de kommer for at blive vaccineret – og ikke blot bliver vaccineret af nogle, hvis faglige uddannelse ikke matcher lægens.

”Jeg blev færdig som læge tilbage i 2017, og noget af det, som jeg har kunnet se, er, at mange sætter stor pris på at kunne tale med en læge – om fx deres kommende vaccinationer – og ikke bare skulle være ude af døren 15 minutter senere”, siger Nerma, der er klar med kampagner for flere typer vaccinationer, udover rejsevacciner.

.

Undgå problemerne

”Der er rigtig meget, man i dag kan blive vaccineret for, som ganske mange måske ikke er klar over. For eksempel behøver man ikke gå og lide med helvedesild, som kan give både fysiske smerter, sygdomsfølelse og udslæt med blærer”, fortæller Nerma”, fortæller Nerma. På klinikkens hjemmeside kan man se, at man netop i øjeblikket giver 15% rabat på de to vaccinationer, som man skal bruge for at forebygge mod helvedesild.

”Prismæssigt har vi lagt os lidt under de øvrige i markedet. Det er nok meget naturligt, når man som ny klinik gerne vil ind på markedet, og samtidig gerne vil fremme tilslutningen til vaccinationer. Vi har også valgt at give studerende 15% rabat. Med en nærhed til Københavns Universitet føles det oplagt. Det er i øvrigt alle typer studerende, der kan få rabatten”, siger Nerma, der peger på HPV-vaccinen, som en anden oplagt vaccination.

.

HPV-vaccinationer er for alle

I Danmark er HPV vaccinen nu en del af børnevaccinationsprogrammet fra det offentlige, som beskytter mod 90% af alle de tilfælde, der giver livmoderhalskraft. Siden 2019 er den også givet til drenge. Det er en kendt og testet vaccine, der på baggrund af et stærkt underlødigt program på TV2 i 2015 kom i modvind. En modvind, der fik flere til at fravælge vaccinen på baggrund af den frygt, TV2 fik skabt. Undersøgelse på undersøgelse har siden dokumenteret, at tvivlen, som TV2 programmet rejste, var forkert.

”Det er aldrig for sent at blive vaccineret med PHV-vaccinen. Den beskytter ikke kun mod livmoderhalskraft, men også mod peniskræft, endetarmskræft og kønsvorter. Mange tror, den skal gives til unge piger, fordi det var den gruppe, men startede med. Men vaccinationen er rettet mod alle, der fortsat er seksuelt aktive – uanset køn”, fortæller Nerma, der altid gerne tager en dialog om, hvorvidt en vaccine er en god løsning eller ej.

.

Rejsevaccinationer

Særligt når man skal ud at rejse, så kan der være tvivl om, hvilke vacciner, der er nødvendige. Og meget kan afhænge af den rejsende selv.

”Selvom man skal til lande, hvor man risikerer at få diverse sygdomme, som man kan vaccineres imod, så kan det jo alligevel være en overvejelse om hvor mange, der det pågældende sted overhovedet får sygdommen. Så handler det mest om, hvor sikker man gerne vil være på, at man ikke får sygdommen. Særligt hvis det er lande i Afrika, Østen eller Syd- eller Mellemamerika, hvor adgangen til specialister på sygehuse måske er lavere. Andre steder er det helt oplagt at blive vaccineret – og en vaccination udgør ofte en lille del af det samlede rejsebudget på en større rejse. Især når man sætter det op imod det besvær man kan få, ved at blive smittet”, siger Nerma.

Lægens Vaccinationsklinik blev dannet med en vision om at tilbyde en service, der skiller sig ud fra de eksisterende tilbud ved at have fokus på fleksibilitet, faglighed og pris.

Du kan læse mere om klinikken på dens hjemmeside: https://www.vaccinationsklinik.dk/

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*