Refshaleøen hilser arkitekturåret med ny velkomstskov

40 nye træer skal danne en flytbar pionerskov ved ankomsten til øen som et eksperimentarium for bynatur og -design. Det skriver Refshaleøens ejendomsselskab i en pressemeddelelse.

.

Det er i anledning af arkitekturåret at Refshaleøen skaber det midlertidige byrum. Projektet, som bærer navnet ’Bindings Werk’, skal forbinde fortid og fremtid, natur og kultur.

Bindings Werk aktiverer Refshaleøens særlige natur og historie i et midlertidigt velkomstareal til det tidligere værftsområde. Som en ny entre til det gamle værft, der rammer området ind og gør de besøgende opmærksomme på Refshaleøens landskaber under arkitekturåret 2023.

”Det midlertidige byrum på Refshaleøen er et statement om naturens møde med kulturen og en undersøgelse af forholdet mellem menneske, natur og by”, siger Tomas Snog, administrerende direktør i AI Arkitekter & Ingeniører, der er en del af projektet.

.

10.000 arbejdede på Refshaleøen

I storhedstiden beskæftigede B&W’s skibsværft 10.000 medarbejdere og var landets største arbejdsplads. Øen fremstår i dag som et ikon i dansk industrihistorie, men også som et postindustrielt område, der er under forandring.

”Vi fremhæver kvaliteterne ved alt det, som er sket på Refshaleøen i tiden mellem fortidens industri og fremtidens byudvikling. Det er den mellemtid, som er grobund for de nye naturtyper og landskaber, som i dag kendetegner Refshaleøen og udgør et kæmpe potentiale”, siger Line Stybe Vestergaard, landskabsarkitekt og partner i Juul Frost Arkitekter, som også er med i projektet.

.

Et flytbart byrum

Bindings Werk knytter sig fysisk til B&W’s tidligere administrationsbygning og ophæver her det skarpe skel mellem inde og ude.

”I løbet af arkitekturåret kan værkets elementer desuden flyttes rundt, så det kommer til at fungere som et eksperimentarium for bynatur og byrumsdesign i forholdet 1:1 på Refshaleøen”, siger arkitekt og partner i Urban Power, Rune Weile, der er en del af projektet.

Bindings Werk består af fem elementer, som i samspil vækker refleksioner over historien, områdets mellemtid og vigtigheden af naturen som en aktiv del af fremtiden.

Pionerskoven er et landskab, som man kan genfinde flere steder på Refshaleøen, med træer, der planter sig selv og indtager ”efterladte” områder.

Lysningen er et grafisk pop-up-element i pionerskoven, der består af genanvendte knuste tegl. Refshaleøens historie kommer til udtryk i glimt både gennem tekstuddrag på plantekasserne og med en række gamle sveller fra øens storhedstid som skibsværft. Vandet er en central del af landskabsoplevelsen på Refshaleøen. Foyeren bliver en ankomst på tværs af bygningen, der inviterer de besøgende ind i en installation af industrinatur. Her trækkes pionerskoven indenfor, så ude og inde opløses.

.

Bindings Werk indvies den 14. april 2023 og vil stå til 1. november 2023

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*