Refshaleøen inviterer til dialog om hvordan øens fremtid skal se ud

Studieboliger i skibscontainere på Refshaleøen. Foto: CPH Village.
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Vil du have mulighed for at præge Refshaleøens fremtid? Så har du nu chancen for at give dit indspark og komme tæt på processen den 4. februar og 4. marts, når Refshaleøens Ejendomsselskab og By & Havn inviterer til værkstedsmøder med guidet gåtur, oplæg, debat, kunstnerisk værksted, musik, poesi og folkekøkken.

.

Refshaleøen har gennem de seneste 25 år udviklet sig fra forladt industriområde til et unikt og levende mødested i København. Det skal den også være i fremtiden, når der engang skal bo og arbejde flere på området. Over de næste to år vil de næste skridt i videreudviklingen blive taget, og alle er inviteret med i processen til at give deres indspark, skriver selskabet i en pressemeddelelse.

.

To offentlige møder

Det kan man i første omgang gøre ved at tilmelde sig to store værkstedsmøder på Refshaleøen den 4. februar og 4. marts. Her vil der være guidede rundture med besøg hos øens aktører, debat med grundejerne, 14 fageksperters bud på vigtige byggesten til en god bydel, kunstnerisk værksted ved Copenhagen Contemporary for børn og voksne, musik, poesi og folkekøkken.

”Vi glæder os til at invitere alle interesserede indenfor i maskinrummet på Refshaleøen, for vi ved, at mange i dag føler stærkt for øen og de aktiviteter, der allerede er herude. Det ser vi som et stort potentiale for at sikre de bedste ideer og input, når vi skal sikre den gode overgang fra midlertidighed til blivende by”, siger Jes Transbøl, administrerende direktør i Refshaleøens Ejendomsselskab.

.

Syv dogmer som foreløbig vision

Refshaleøens Ejendomsselskab og By & Havn, der tilsammen ejer hovedparten af Refshaleøen, er gået sammen med et fælles ønske om at skabe en sammenhængende plan med udgangspunkt i den særlige atmosfære og miljø, der er på øen i dag.

Her har grundejerne sammen formuleret syv dogmer som en foreløbig vision for videreudviklingen af området. De tager afsæt i de bærende kvaliteter, der også i fremtiden bør kendetegne Refshaleøen som den rå, blå, grønne, historiske og kreative bydel, Københavnerne allerede har lært at kende gennem de seneste års midlertidige aktiviteter og anvendelser.

”Vi vil holde fast i de kvaliteter, der er kodet ind i Refshaleøens eksisterende DNA, og samtidig skal vi bringe området sikkert ind i fremtiden med et stærkt fokus på klimabevidsthed, fællesskaber, inklusion og sundhed. Den vision håber vi, at mange vil give deres input til, ligesom vi også håber på helt nye og overraskende ideer”, siger udviklings- og salgsdirektør for By & Havn Ingvar Sejr Hansen.

.

Giv dit indspark inden april

Ud over værkstedsmøderne kan man således også give sine ”Indspark til Refshaleøen”, som er en åben invitation til alle interesserede til at bidrage med holdninger og ideer.

Det kan både være bemærkninger til den foreløbige vision eller bud på konkrete løsninger og på bredere principper.

Et godt eksempel fra verden omkring os eller en påmindelse om et vigtigt fællesskab. Det kan være et bud på et kunstnerisk greb, et godt gadeforløb, et smukt træ, eller noget helt fjerde.

Man kan udarbejde og aflevere sit indspark til værkstedsmøderne eller indsende det på mail senest den 31. marts 2023.

.

Læs mere om hvordan på: https://refshaleoen.dk/aktuelt/giv-dit-indspark-til-refshaleoen/

.

Tilmelding til værkstedsmøderne 4. februar og 4. marts: https://refshaleoen.dk/aktuelt/2-vaerkstedsmoder-om-refshaleoens-fremtid/

.

Læs mere om de syv dogmer her: https://refshaleoen.dk/aktuelt/7-dogmer-for-videreudviklingen-af-refshaleoen/

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*