Saltvandsindsprøjtning til fiskene i Københavns havn

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print
Af Anders Bo Petersen

Et hundrede nye fiskebørnehaver – eller biohuts, som de også kaldes, bliver i disse dage placeret lige under vandoverfladen i Københavns havn. Det skriver By & Havn i et nyhedsbrev.

Her skal de være med til at skabe gode rammer for biodiversiteten og livet under vand. Og denne gang er det med Ingeniørforeningen, IDA og Mærsk som fødselshjælper.
Det er ikke mere end to år siden, at København indtog pladsen som den by i verden, der har installeret flest biohuts. 100 biohuts var på det tidspunkt nok til at tage verdensrekorden, men med de 100 nye biohuts, der installeres i denne uge, lægger København sig solidt på førstepladsen.

Denne gang er det blandt andet med hjælp fra Mærsk, IDA og arrangementet SailGP, som donerede 25 biohuts som tak for at de måtte bruge havnen til sejlads. Mærsk sætter 50 biohuts op ved Esplanaden og Ingeniørforeningen 25 ved Kalvebod Brygge.

.

By & Havn som fødselshjælper

“Det er dejligt at se, at danske virksomheder og organisationer er med til at tage vare på vores allesammens havn. Fiskebørnehaverne skaber oaser af liv i havnen, som er med til at fremme et rigere og vildere liv under vandet. Siden vi satte de første op, har vi blandt andet observeret flere forskellige fiskearter som læbefisk, tangnål og sågar den kritisk truede europæiske ål”, siger adm. direktør Anne Skovbro, By & Havn.

IDA sætter 25 biohuts op ved deres domicil på Kalvebod Brygge og kalder det naturligt, at en forening for blandt andre ingeniører hjælper til med at skabe liv i havnen med opfindsomme løsninger.

“Når en forening for teknisk og naturvidenskabeligt uddannede har hjemme i Københavns Havn, er det kun naturligt, at vi bogstaveligt talt tilfører noget liv og bidrager til havnens miljø på en opfindsom måde. Siden vi som de første flyttede ind på den gamle kul-kaj over for Islands Brygge er havnen kun blevet mere blå, og den udvikling ser vi gerne fortsætter”, siger Aske Nydam Guldberg, fungerende formand i Ingeniørforeningen, IDA i nyhedsbrevet.

De 100 nye biohuts er netop nu ved at blive placeret i havnen.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*