Rødt flertal vil have plan for pæne og rene skoletoiletter til alle københavnske skoleelever

Skolen på Islands Brygge
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Alle københavnske skoleelever skal i 2030 have pæne og rene skoletoiletter. Det er ambitionen i den toiletplan 2030, som Enhedslisten, Socialdemokratiet og SF nu fremlægger. Det skriver partierne i en pressemeddelelse.

.

Færre end hver sjette af de københavnske elever mener, at deres skoletoiletter er pæne og rene. Det viser sidste års trivselsmåling. Det betyder, at mange børn holder sig til de kommer hjem, hvilket påvirker koncentration og trivsel negativt.
“Der er brug for en gennemgribende renovering af de københavnske skolers toiletforhold. Derfor foreslår vi at vi går i gang med arbejdet nu og afslutter renoveringen senest til FN’s verdenstoiletdag den 19. november 2030”, siger Enhedslistens skoleordfører Gorm Anker Gunnarsen.

.

Opgraderes med ny viden

Toiletplan 2030 skal ikke kun handle om at renovere toiletterne som de er. Skoletoiletterne skal føres up to date med den nyeste viden om indretning og funktionalitet. Derfor er der også lagt op til, at man starter med i pilotprojekt i 2024, inden planen rulles ud over hele byen.

“Der går ikke, at der er børn og unge på københavnske skoler holder sig en hel dag, fordi toiletterne er ulækre. Det kan vi ikke byde eleverne. Derfor skal vi have en plan for, hvordan vi kan sikre, at alle byens børn har ordentlige skoletoiletter”, siger Socialdemokratiets børne- og ungdomsordfører Sofie Seidenfaden

“Dårlige toiletter og manglende toiletter påvirker børns trivsel. Alle der har prøvet at holde sig en hel dag, ved at det går ud over koncentrationen. Og det er samtidig fysisk skadeligt. Derfor er jeg virkelig glad for at vi nu har fundet sammen om et ambitiøst fælles udspil. Særlig tak til elever og forældre fra Rådmandsgade Skole for at holde fast i kritikken af deres toiletforhold. Desværre er der samme situation på mange af de ældre københavnske skoler, det kan vi ikke være tjent med”, siger SFs børne og ungdomsordfører Rasmus Steenberger.

Forslaget om toiletplan2030 skal behandles på Børne og Ungdomsudvalgets møde 1. februar. Der er ikke sat navn på i hvilken rækkefølge politikerne vil se på skolerne ligesom der heller ikke pt. er afsat penge til forslaget. Pengene skal i givet fald findes ved de næste budgetforhandlinger senere på året.

.
Læs forslaget her: https://www.kk.dk/dagsordener-og-referater/B%C3%B8rne-%20og%20Ungdomsudvalget/m%C3%B8de-01022023/dagsorden/punkt-7

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*