Større renovering i gang på Langelinie

Krydstogtsskibe. Foto: Vigdis Winther / Havnefronten
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Langelinie gennemgår i øjeblikket en omfattende renovering, der forventes at være afsluttet i 2024. Renoveringen fokuserer på de nedslidte kajkanter samt forberedelse til det kommende anlæg for landstrøm og forbedret spildevandshåndtering. Arbejdet blev påbegyndt i oktober 2022 og er blevet opdelt i to faser for at minimere forstyrrelserne.

.

Langelinie er en af Københavns tre krydstogtsfaciliteter og vil fortsat kunne byde skibe velkommen, når renoveringen er afsluttet. For at mindske gener for omgivelserne vil skibe, der anløber Langelinie, fortsat være underlagt skærpede krav om brug af udvendige højtalere og begrænset udendørs belysning.

I løbet af renoveringsperioden vil der kun være plads til ét krydstogtsskib ad gangen på Langelinie. Det betyder, at kun den sydlige del af Langeliniekajen vil være åben og tilgængelig for krydstogtsskibe, når arbejdet på den nordlige del af kajen finder sted, og omvendt når arbejdet på den sydlige del påbegyndes i efteråret 2023.

Trafikafviklingen til og fra Langelinie vil også være ændret i løbet af renoveringsperioden. Det forventes, at renoveringen vil være afsluttet ved udgangen af 2024 og det bliver muligt at modtage krydstogtsskibe fra sæsonen 2025 og fremefter.

.

Fjerner betonbund

Renoveringsarbejdet på Langelinie inkluderer fjernelse af den eksisterende betonbundsikring på cirka 650 meter af kajstrækningen samt etablering af en ny spunsvæg med jordankre på en strækning på 1 kilometer. Der vil også blive opsat opgraderede pullerter på 64 nye støbte pullertfundamenter samt forbedret eksisterende fendere.

Desuden vil der blive etableret nyt kajudstyr som redningsstiger og redningsliner.

Samtidig vil spildevandshåndteringssystemet for krydstogtsskibe blive færdiggjort, hvilket betyder, at spildevand fra skibene ikke længere skal transporteres med pram fra Langelinie til Oceankaj. Endvidere vil kajen blive forberedt til det kommende anlæg for landstrøm, der forventes at være klar til brug inden krydstogtssæsonen i 2025.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*