Tysklands økonomi- og klimaminister samt vicekansler Robert Habeck gæster Den Sorte Diamant til en samtale med Lykke Friis

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Robert Habeck fra De Grønne gæster den Internationale Forfatterscene til en samtale om magt, populisme og det liberale demokratis blinde vinkler i klimakrisens tid. Det gør han med afsæt i sin seneste bog ” Herfra anderledes – en politisk skitse (Von hier an anders. Eine politische Skizze, 2021)”.

Heri spørger han: ”Hvordan lykkes det at skabe modig og progressiv politik uden at ignorere, at fremskridtet og modet til forandring får mange mennesker til at vende sig bort, ja ligefrem gøre oprør?”.

Ifølge ham har samfundet en hel del at håndtere: at den moderne kapitalisme skubber på en voksende økonomisk, social og kulturel ulighed, som i mødet med klima- og biodiversitetskrisens konsekvenser vil skabe yderligere polarisering i samfundet. Til skade for netop evnen til at handle på de presserende kriser. Ifølge Habeck altså.

 

Kapitalisme kan redde os fra katastrofen

Habeck betragtes af flere som en af tysk politiks mere visionære filosofer. Habeck mener, at man kan forme kapitalismen til at fremme den innovation og de valg, som kan redde menneskeheden fra planetarisk katastrofe. I bogen er grundspørgsmålet: Hvordan kan vi omstille vores verden til at modstå klimakrisen uden at fremme ulighed og splittelse?
Til samtalen i Diamanten vil Habeck uddybe sit svar – en fremtidsvision, hvor reel forandring sker uden forbud, men med incitamenter til at fremme de bæredygtige valg, hvor øget økonomisk støtte fra staten til de dårligst stillede vil modvirke, at forandring leder til polarisering i befolkningen. En vision, hvor vores store kriser bliver afsæt for en ny normal, der gavner flertallet af borgere og giver øget sammenhængskraft.

Det er fhv. minister, Tysklands-kender og meget andet, Lykke Friis, der har samtalen med Habeck. Drømmer du om en billet, så er du allerede for sent på den. Men der er mulighed for at følge arrangementet online. Det bliver livestreamet via Diamantens hjemmeside, https://www.facebook.com/sortediamant og YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCPYYQwMYGrAfJhyO3t4n-Mg

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*