UCI World Tour cykelløb i København er en realitet fra 2025

Jonas Vingegaard. Foto: Pernille Kingo / Grand Depart Copenhagen
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Partnerkredsen bag et UCI World Tour cykelløb i København og på Sjælland har sikret, at Danmark får et årligt cykelløb i verdensklasse. Den internationale cykelunion UCI har givet Danmarks Cykle Union løbslicens i foreløbigt tre år frem.

.

Efter Tour de France starten i København – og særlig Jonas Vingegaards sejre – har det været massiv opbakning til at arbejde for at få en stor cykelevent i København. Det lykkedes nu.

UCI World Tour cykelløbet omfatter både et cykelløb for kvinder og for mænd. Her vil verdens bedste cykelryttere stille til start ved hele to professionelle løb, der med start i Roskilde indtager de sjællandske landeveje med drilsk, dansk sidevind, smukke kyststrækninger og historiske seværdigheder.

Løbene slutter med en spektakulær finale, når feltet kører en udfordrende rundstrækning igennem de københavnske gader.

.

Bobler af glæde

Partnerkredsen trækker nu for alvor i arbejdstøjet, hvor bl.a. ruten vil blive udformet og offentliggjort i det nye år. Overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S) er fuld af begejstring over, at København som cykelby igen skal lægge by og gader til et cykelløb og en folkefest:

”Det er en stor dag for mig som overborgmester og som cykelfan. For i en stærk cykelby som København skal verdens bedste cykelryttere ikke bare være nogen, vi ser på skærmen og fra sofaen. Vi skal se dem fra første parket i vores gader. Det er ganske enkelt historisk, at vi sammen med vores partnere får vores helt eget UCI World Tour cykelløb, der vil bringe den absolutte cykelelite til Danmark. Rundt om løbet vil vi skabe en folkefest og et folkecykelløb, hvor alle inviteres med, og et cykeltopmøde, der sætter nye ambitiøse mål for hverdagscyklismen”, siger Sophie Hæstrop Andersen.

.

Alle er inviteret

Borgere, erhvervsliv og foreningsliv bliver inviteret med ombord, så vi sammen skaber en kæmpe cykelfest, der byder på folkecykelløb på ruten og et hav af cykelaktiviteter og sideevents, der fejrer Danmark som verdens bedste cykelland.

Et politisk topmøde skal sætte ambitiøse mål for hverdagscyklismen i fremtiden.

”Danmark er en stolt cykelnation, og vi fik for alvor syn for sagen med sidste års kæmpe succes med Touren. Det er vigtigt, at Danmark også som turistdestination kan trække sportsevents af international karakter, og derfor har regeringen prioriteret, at afsætte 10,5 mio. kroner til World Tour Copenhagen. Og det store arbejde fra partnerkredsen har båret frugt, så vi nu har licensen i hus. Det er kæmpestort, at Danmark kan tiltrække sportsbegivenheder af denne skala og få nogle af verdens bedste cykelrytter ud på de danske veje”, siger Erhvervsminister Morten Bødskov (S).

.

Succes for kulturborgmesteren

En af de stærkeste forkæmpere for flere mega events i København er byens Kultur- og fritidsborgmester i Københavns Kommune, Mia Nyegaard (Rad.). Hun er derfor begejstret for arrangementet.

”Det bliver så spændende at følge verdens bedste cykelryttere, når de igen kommer til København. For mig er det vigtigt, at World Tour Copenhagen kommer til at give noget tilbage til københavnerne og København som cykelby med en masse sjove og folkelige arrangementer. Jeg håber, at vi igen kan vise omverdenen, at København er værd at satse på som eventby, så vi kan tiltrække endnu flere sportsbegivenheder i fremtiden”, siger Mia Nygaard.

Partnerkredsen har allerede lanceret siden for cykeleventen på www.wtcph.com, hvor det er muligt at skrive sig op til modtagelse af nyheder fremadrettet.

.

Fakta om World Tour

Den nationale partnerkreds vil nu arbejde videre med følgende koncept for cykeleventen:

  • Et tilbagevendende UCI World Tour cykelløb for kvinde- og herreryttere.
  • Et politisk topmøde, der sætter nye, ambitiøse mål for at fremme hverdagscyklismen som grøn og sund livsstil.
  • Et folkemotionscykelløb, hvor alle kan være med og opleve ruten.
  • En folkefest, hvor alle inviteres med, og hvor frivillige foreninger, erhvervsliv og organisationer inddrages og sammen skaber en cykelfest, der involverer alle cykelelskende danskere.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*