900 år gamle hjulspor frem i lyset på Gammeltorv i København

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Arkæologer fra Københavns Museum har gjort et bemærkelsesværdigt fund under Gammeltorv i hjertet af København. I forbindelse med arkæologiske udgravninger er en flade af sten fra 1100-tallet nu dukket op. Det historiske stykke brolægning indeholder tydelige hjulspor, som stammer helt tilbage fra middelalderen.

.

Fundet anses for at være særligt, da det giver et sjældent og helt konkret indblik i fortidens byliv. Brolægningen lå oprindeligt lige uden for en tidlig middelalderlig befæstning, hvis formål og betydning stadig ikke er helt klar.

“Dette enestående fund viser, at Gammeltorv gennem århundreder har været et centralt mødested i København. Vi ser frem til at dele mere om deres nye viden om Gammeltorvs fortid, når udgravning er gennemført og fundene analyseret”, udtaler Terje Stafseth, arkæolog ved Københavns Museum.

.

Se fund på Københavns Museum

Fra samme periode er bl.a. nogle sildeskeletter (!) fra Kongens Nytorv og en smukt udført benkam fra Rådhuspladsen, som kan ses i den permanente udstilling på Københavns Museum, der har åbent hver dag.

Tidligere arkæologiske fund på Gammeltorv har afsløret en række spændende opdagelser, der kaster lys over Københavns historie.

Blandt disse fund har man blandt andet fundet keramikskår og mønter, der daterer sig tilbage til middelalderen og renæssancen.

Disse fund har bidraget til vores forståelse af Gammeltorvs rolle som et centralt handelssted gennem århundrederne samt byens udvikling og livsstil i forskellige historiske perioder.

.

Fund foran rådhuset

Arkæologiske udgravninger på Rådhuspladsen har afsløret gamle bygningsrester og genstande såsom keramik og mønter, der giver indsigt i Københavns fortid og vidner om byens kulturelle status på det tidspunkt. Disse fund hjælper med at udfylde hullerne i Københavns historie og giver indsigt i fortidens liv og kultur.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*