Bryggen og Christianshavn slipper for årets Copenhagen Marathon

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Ruten til Copenhagen Marathon er klar, og store dele af indre by vil være spærret for trafik fra kl. 7 til 16:30 søndag den 5. maj. Arrangørerne opfordrer til, at man dropper bilen og hopper på cyklen eller ned i metroen for at tage del i den største maratonfest hidtil set i Københavns gader. Hverken Bryggen og Christianshavn er i år en del af ruten.

.

Der skal skrues ned for biltrafik og op for tilskuerfest, når Copenhagen Marathon søndag den 5. maj sender over 15.000 deltagere ud til 42,195 kilometer løbefest i København og Frederiksbergs gader.

Det betyder, at ruten vil være spærret for trafik fra kl. 7 om morgenen og genåbnes senest kl. 16:30. Ruten har dog flere punkter til krydsning for fodgængere og bilister.

Havnefronten går ikke ram forbi, men hverken Christianshavn eller Bryggen er en del af ruten. Se ruten og muligheder for at krydse den HER.

.

Bliv en del af festen

Det er første gang i løbets historie, at det er udsolgt, og arrangørerne fra Sparta Atletik & Løb håber, at endnu flere vil benytte anledningen til at deltage i festen.

”Det trækker op til at blive den største maratonfest, Danmark nogensinde har budt på. Flere løbere end nogensinde før deltager, og der er investeret yderligere i underholdningen og rammerne til gavn for både løbere og tilskuere. Så vi kan kun opfordre til at udnytte muligheden for at hoppe i metroen eller på cyklen og komme hen og deltage i festen ved at heppe på de mange seje løbere. Det giver en masse god energi retur, ” siger Dorte Vibjerg, adm. direktør hos arrangørerne Sparta Atletik & Løb.

.

Flere bydele påvirket

Bydelene Indre by, Nørrebro, Østerbro, Vesterbro og Frederiksberg er påvirket af flere trafikændringer og parkeringsforbud på løbsdagen. Man kan bruge rutekortet til at orientere sig i parkerings- og trafikale forhold.

Selv hvis maratonruten undervejs fremstår tom for løbere, er det ikke tilladt at køre bil på ruten, før alle afspærringer er fjernet.

Gaderne på ruten genåbner dog efterhånden, som løberne er passeret.

.

Fakta: Trafikinfo for Copenhagen Marathon søndag den 5. maj.

  • Ruten til Copenhagen Marathon er spærret for trafik kl. 7.00 – 16.30 (på Frederiksberg kl. 8.00-14.00)
  • Det vil påvirke trafikken i Indre By, på Østerbro, Nørrebro, Vesterbro og Frederiksberg. Ruten genåbnes løbende og vil være helt åben senest kl. 16.30.
  • Mens ruten er lukket, kan biler i angivne tidsrum krydse ruten på udvalgte krydsningspunkter.


På flere strækninger af ruten er der forbud mod standsning og parkering. Der opfordres til at holde øje med skiltningen i gaderne. Ulovligt parkerede biler kan blive fjernet for ejers regning.

.

Fakta om Copenhagen Marathon

  • Copenhagen Marathon er for første gang i løbets historie udsolgt, og ca.15.000 løbere fra ind- og udland stiller til start.
  • Startskuddet går søndag d. 5. maj 2024 kl. 9.30 på Øster Allé, København Ø.
  • Arrangøren er Sparta Atletik & Løb.
  • Sparta afholdt første gang maraton i København i 1980 med 995 tilmeldte.
  • Siden 1980 har Sparta årligt afholdt maraton (med undtagelse af 2020).
  • De mange, der søgte forgæves efter et startnummer til Copenhagen Marathon i 2024, får chancen igen fra den 4. juni 2024, hvor salget til Copenhagen Marathon 2025 åbner.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*