Fagforening bag nyt boligbyggeri Sydhavnen

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print
Tekst og foto: Anders Bo Petersen

Dansk Metal er byggeherrer på 619 bæredygtige boliger som almindelig lejemål og kollegium. Byggeriet, med det meget rammende navn Sydporten, er netop blevet indviet i denne uge.

.

Set fra toppen af Sydportens tagterrasse, fås næppe en meget bedre udsigt ud over Sydhavnshavnen, Amager Fælled og Københavns tage. Trods byggeriets lidt anonyme profil, skal man ikke tage fejl – det er et imponerende vue. Vist er der støj fra Sjællandsbroen og tog, der hele tiden passerer forbi mellem havnen og byggeriet. Men inde bag murene hviler der ro.

Der lægges både op til både fest og fordybelse for den studerende, og familien, der gerne vil være tæt på naturen. Og som et ekstra plus, kommer Sluseholmen metrostation kun at ligge i 5 minutters gå gang.

.

Investering for Dansk Metals medlemmer

Byggeriet er bygget ud fra bæredygtige og klimavenlige løsninger, og har blandt andet solceller på taget. Det er finansieret af et 30 årigt realkreditlån, som når det engang er blevet betalt af, vil afkastet komme alle medlemmer til gode.

I en pressemeddelelse siger formand for Dansk Metal, Claus Jensen

“Jeg er glad for, at vi nu kan tilbyde vores medlemmer et godt sted at bo i København, hvor der ellers er massiv mangel på boliger. Det giver en ekstra værdi til dem, der er medlem af en rigtig fagforening. Og så er det selvfølgelig en god forretning for Dansk Metal, at vi investerer i fast ejendom”.

.

Dansk Metals medlemmer fortrinsret, men…..

De nye attraktive lejemål bliver i første omgang kun reserveret til Dansk Metals medlemmer, deres børn og børnebørn, men alle kan skrives op.

For de 214 familieboligers vedkommende er prisen sat ud fra markedsprisen. De varierer i størrelse fra 2 op til 5 værelses lejligheder. Udover er der fælles cykelkælder, tagterrasse med grill og orangeri.

For de 403 kollegieboliger er der både 1, 2 og 3-værelses samt enkelte handicapvenlige lejligheder. De har alle eget bad og køkken, cykelkælder og diverse fællesarealer.

Ifølge Claus Jensen, formand for Dansk Metal er prisen på disse kollegieboliger sat så lavt som muligt, da det jo er dyrt at være studerende i byen.

.

Sydporten for alle

Når området omkring Sydporten er færdigudviklet, kommer det til at ligge lige i hjertet mellem den gamle del af Sydhavnen og det nyere Sluseholmen.

Inden for de næste par måneder åbner den nye metrostation Sluseholmen få minutters gang. Og om et års tid står et nyt plejecenter klart lige ved siden af.

Man godt fornemme, at det gamle Sydhavnen er på godt på vej til at få støvet den gamle identitet af til et nyt fremadrettet, der kommer til at blive bundet sammen med resten af København.

.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*