Københavnske virksomheder får annulleret millioner af kroners dækningsafgift

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Virksomhederne i Københavns Kommune har siden 2021 levet med en sort sky over deres forretninger på grund af uforudsigelige og potentielt store stigninger i deres dækningsafgift. Nu kommer der loft over stigningen og det glæder Dansk Erhverv.

.

Dækningsafgiften er en ekstraordinær grundskyld, som kun 33 kommuner fortsat opkræver. Den skulle stige som følge af de nye ejendomsvurderinger.

Virksomhederne kan i stedet gå trygt ind i 2024. Før nytår blev politikerne på Christiansborg nemlig enige om at indføre en stigningsbegrænsning på dækningsafgiften.

Konkret betyder det, at eventuelle stigninger indfases gradvist over 10 år fremfor at ske med det samme her i 2024.

Samlet set annulleres 4,1 mia. kr. i dækningsafgift, som ellers ville have været opkrævet de kommende år, fra ca. 16.000 ud af 26.300 dækningsafgiftspligtige erhvervsejendomme. På den måde stilles virksomhederne ikke markant ringere end private som har en skatterabat ved eventuelle stigninger.

.

Milliardbidrag fra København

Ifølge Skatteministeriet blev der i 2023 opkrævet 980 mio. kr. i dækningsafgift i Københavns Kommune. Dette beløb forventes at stige til 1.240 mio. kr. i 2024.

Stigningen på de 260 mio. kr. vil dog ikke længere ramme med det samme, men indfases med 26 mio. kr. årligt over 10 år.

Det sikrer, at hele 1.170 mio. kr. mere end først forventet forbliver i de lokale virksomheder, hvor de kan investeres og skabe arbejdspladser.

Det berører anslået 1.500-4.800 ejendomme ifølge den politiske aftale mellem regeringen, Radikale, Konservative og Liberal Alliance.

Denne justering af ejendomsvurderingsloven har længe været et ønske fra Dansk Erhverv, som har presset på for at sikre øget tryghed omkring dækningsafgiften.

Mange små- og mellemstore virksomheder kunne ellers være blevet ramt af pludselige og massive stigninger. Derfor har skattelettelsen her en betydelig positiv indvirkning på likviditeten.

Med ændringen af ejendomsvurderingsloven i 2021 blev satsen hævet fra 9,8 promille til 12,7 promille. Senest i 2030 må den ifølge ejendomsbeskatningsloven maksimalt være 10 promille. Derfor bør kommunen hurtigst muligt gå i gang med at reducere satsen.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*