Unge skal drive kulturhuset Nordhus

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Nordhavns næste skud på mad- og kulturscenen drives i fremtiden af dine unge naboer. Sådan ser konceptet ud for kulturhuset Nordhus, der både skal være hjem for kulturoplevelser og for de unge mennesker, der skal skabe aktiviteterne i kulturhuset. Det skriver By & Havn i et nyhedsbrev.

.

I løbet af 2024 flytter 30 unge kulturskabere på 18-25 år ind i Nordhus i Århusgadekvarteret for at skabe kultur og oplevelser i huset og udvikle deres iværksætterevner.

Nordhus er under opførsel, og der er netop holdt rejsegilde på den seks etager høje bygning. Bag de røde mursten kommer der til at summe af kulturoplevelser som f.eks. koncerter, fællesspisning, læring og kreativ samskabelse.

Stueetagen på 400 m2 vil være bådespisehus, scene, eventsted, kontorplads mm. Derudover er der 150 m2 på en mezzanin og 150 m2 kælder, der kan anvendes til kreative værksteder og podcaststudie, mens de tre øverste etager bliver hjem for de unge kulturskabere.

.

Selvværd og iværksætterlyst

“Nordhus støtter unge mennesker i at slippe skabertrangen fri i fællesskabet med henblik på at styrke deres selvværd og øge deres iværksætterlyst samtidig med at de skaber gode kulturoplevelser for naboer og for gæster fra nær og fjern. Mange unge mennesker har lyst til at forandre og udvikle sammen, men der er også mange, der mister modet undervejs, eller er bange for at fejle. Det griber vi fat i med projektet”, siger Felicia Nørgaard, der er stifter af Nordhus.

De unge mennesker bor i Nordhus i 12 måneder. På den måde har Nordhus fundet inspiration i en hybrid mellem højskole og kollegiebolig – og lidt til.

.

Bidrager til blandet bydel

By & Havns ambition for Nordhavn er, at det skal være en blandet bydel, hvor der er en mangfoldighed blandt beboerne, deres indkomstniveau og typen af boliger.

I dag er der både kollegie og ungdomsboliger i Århusgadekvarteret, og sammen med kvarterets almene boliger, ejer- og lejeboliger samt boliger til unge med særlige behov, bidrager Nordhus med endnu en boform.

“Kultur, fællesskaber og foreningsliv er en del af nerven i en bydel, og ét af de vigtigste elementer, når vi skaber nye bydele. Nordhavn har snart været på landkortet i 10 år. Den lokale ånd og nye initiativer bliver ved med at udvikle sig, og jeg er slet ikke i tvivl om, at Nordhus bliver endnu et godt bidrag til mangfoldigheden og til livet og stemningen i Århusgadekvarteret.”, siger adm. direktør, Anne Skovbro, By & Havn.

Hvornår Nordhavns nye beboere flytter ind i 2024, er endnu uvist, men inden længe åbner Nordhus for ansøgningerne til det første hold af kulturskabere.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*