Lokomotivværkstedet gør klar til kunstmesse til august

Kunstværk af Rasmus Refer
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Til august er der igen kunstudstillingen Enter Art Fair 2024 i Lokomotivværkstedet på det gamle ranger-terræn ved Dybbølsbro Station. I år ventes mere end 20.000 gæster til Skandinaviens største kunstmesse.

.

Blandt de mange udstillere på kunstmessen finder vi Galleri Weinberger Schandorff, der siden det blev etableret i 1987 har fokuseret på konkretisme – eller konkret non-figurativ kunst, der defineres som en konstruktiv opbygning af linjer og farver forbundet i en selvstændig æstetik. En kunstgenre, der opstod i mellemkrigsårene.

“I år udstiller vi på Enter Art Fair med en række spændende kunstnere, der har markeret sig med nye ’shaped canvases’, skulpturer og lysinstallationer, nemlig Hans E. Madsen, Katrin Bremermann og ikke mindst en debutant i form af Rasmus Refer”, fortæller Mathias F. Schandorff, indehaver af Galleri Weinberger Schandorff , der har en forventning om, at netop elementer som akryl, spejl og lys er noget af dét, der vil præge scenen for konkret kunst. Også på årets udgave af Enter Art Fair.

.

Om kunstnerne

Hans E. Madsen er blandt andet uddannet ved kunstakademiet i Aarhus. Hans kunstneriske virke har i mange år manifesteret sig i en række markante værker i det offentlige rum. Alle bruger lyset som medium, og næsten alle er stedspecifikke og lægger op til interaktion med publikum.

Den tyske kunstner, Katrin Bremermann udforsker i sine værker sammenhængen mellem virkeligheden og illusionen om dybde og perspektiv, der arbejder i traditionen med formede lærreder.

Rasmus Refer er nyeste skud på stammen hos Galleri Weinberger Schandorff. Hans værker omfatter kvadratiske relieffer og skulpturer i akryl, granit og jern. Aktuelt arbejder han med akryl, hvor han leger med både lys og form.

.

Årtier på bagen

Galleri Weinberger Schandorff har i mere end 35 år drevet gallerivirksomhed i det centrale København. Fokus har været på både dansk og international samtidskunst. Specielt spændingsfeltet mellem det abstrakt ekspressionistiske og de konkrete arbejder har gennem årene været i centrum.

Galleri Weinberger Schandorff har igennem tiden repræsenteret internationale kunstnere som Richard Serra, Michael Goldberg, Sean Scully,og danske kunstnere som Richard Mortensen, Ib Geertsen og Preben Hornung.

Enter Art Fair åbner den 29. august 2024 og er Skandinaviens største internationale kunstmesse. Den årlige fire-dages begivenhed finder sted i Lokomotivværkstedet i København og bringer det bedste af nutidskunst til opdagelse og erhvervelse fra 90 af verdens førende gallerier og deres kunstnere.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*