Metroselskabet ved stadig ikke hvornår Sydhavnsmetroen åbner

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Da politikerne oprindelig skulle vedtage Sydhavns-metroen, så hed det, at den skulle åbne i 2023. Men inden opgaven kom i gang hos Metroselskabet, så var det blevet til 2024. Men selvom selskabet har meldt ud, at den åbner til sommer, så er datoen stadig ukendt.

.

“Hele linjen med de fem nye stationer åbner til sommer. Vi er i fuld gang med blandt andet de tests, som skal føre til myndighedernes godkendelse til at køre med passagerer, så vi regner med at kunne sætte den præcise åbningsdato cirka tre måneder før åbningen”.
Sådan lyder det igen og igen fra Metroselskabet, der når der spørger ind til en åbningsdato fra såvel medierne som fra brugerne på de sociale medier.
.

Tidligst til juni

Med et tilløb på tre måneder og fortsat ingen udmelding, så tyder meget på, at sommeren for Metroselskabet nok ikke starter i maj, men nok først i juni.
I hvert fald har selskabet ikke meldt en dato ud endnu.
Og hvis det først bliver til august, så kan selskabet vente til engang i maj med at melde en dato for åbningen ud.
Den nye Sydhavns-metro hænger sammen med linjer til Nordhavn, som igen kører på en del af city-ringen.
Derfor er city-ringen lukket disse dage, men der testet på livet løs på strækningen, som når den åbner vil gå fra Hovedbanen over Fisketorvet videre til Sluseholmen og Ny Ellebjerg. I den midlertidige periode tilbydes Metroens passagerer metrobusser.
Den 26. februar begynder city-ringen at køre igen.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*