Nordatlantiske Filmdage præsenterer unikke filmperler fra det høje nord på Nordatlantens Brygge

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Bryd mørket med en god filmoplevelse, når de årlige Nordatlantiske Filmdage blænder op for film fra Færøerne, Grønland og Island fra 29. februar til 10. marts

.

Siden 2017 er filmfestivalen blevet afholdt på Nordatlantens Brygge, hvor der hvert år opbygges en festivalbiograf i det gamle pakhus, som danner en smuk ramme om de unikke filmoplevelser fra det høje nord.

Se blandt skæve, bittersøde og tragikomiske spillefilm fra Island i serien Island rundt. Ud over nye festivalhit byder den filmserie på den nu 24-årige og fortsat sprudlende og komiske film ”101 Reykjavík”, der er baseret på en roman af forfatteren og billedkunstneren Hallgrímur Helgason, der udstiller for tiden på netop Nordatlantens Brygge.

Årets anden store serie har fokus på portrætfilm og præsenterer bl.a. filmen ”Den evige flyver” om den grønlandske kunstner Jens Rosing, ”Soviet Barbara” om den islandske kunstner Ragnar Kjartansson, der udstillede på Louisiana sidste år, og den færøske film ”Heartist” om maleren Sigrun Gunnarsdóttir, som udstiller til sommer på Nordatlantens Brygge.

.

Instruktørbesøg og kvindekamp

Programmet byder også på en særlig færøske kortfilmaften, en samisk aften, et grønlandsk kortfilm- og debatarrangement og et helt særligt arrangement med nordiske kunst- og dansefilm.

Og ved sidstnævnte kan du møde kunstnerne og filmskaberne Helena Jónsdóttir, Maia Elisabeth Sørensen og Jessie Kleemann.

Desuden markerer festivalen International Womens Day den 8. marts med filmen ”Twice Colonized”, som drøftes af instruktør Lin Alluna.

Det hører med til historien om festivalen, at alle dens film vises med oplæg eller instruktørbesøg fra Færøerne, Grønland og Island. Og der er ganske mange instruktører med i år – eller omtrent 21 – til at drøfte programmets i alt 31 filmtitler (seks spillefilm, seks dokumentarfilm og nitten kortfilm).

Årets program er med andre ord spækket med gode film og interessante gæster til at drøfte dem.

Læs mere om Nordatlantiske Filmdage 2024 og køb dine billetter på nordatlantens.dk/filmdage

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*