Nordatlantens Brygge åbner lørdag en stor udstilling med nyere værker af den færøske maler Sigrun Gunnarsdóttir

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Sigrun Gunnarsdóttir tematiserer tilværelsens store og små spørgsmål gennem en farveklar naivisme med en ofte surreel symbolisme og et altid poetisk nærvær. Nu udstiller hun på Nordatlantens Brygge på Christianshavn.

.

Helt grundlæggende er Gunnarsdóttirs en historiefortæller. Hendes værker handler om hjem, om længsel, om nærvær, om at lede efter nøglen til låste rum, om troen som et fundament, om sorg og omsorg. Ofte er perspektivet barnets, og omsorgen for det nye menneske i verden gennemsyrer Gunnarsdóttirs værk.

Det var da også fortællingens presserende nødvendighed, som ledte Gunnarsdóttir fra den konkrete iagttagelse af tingene til det naivistiske og surrealistiske formsprog, hun har praktiseret siden 1990´erne. Store ting bliver små og omvendt i hendes farveklare univers, og et fast inventar af symboler som spurven, nøglen, liljen, døren og englen går igen.

Sigrun Gunnarsdóttir er født 1950 i Eiði på Færøerne, hvor hun stadig bor og arbejder. Hun er uddannet på Det Kgl. Danske Kunstakademi 1973-1980, under professorerne Sven Dalsgaard og Wilhelm Freddie, og hun har utallige udstillinger bag sig, både hjemme på Færøerne og internationalt, hvor hun har betaget anmeldere og publikum i Tokyo såvel som Nuuk og New York.
.

Bliv klogere på kunstneren

I 2023 blev hendes kunstneriske virke skildret i Marianna Mørkøre og Beinta á Torkilsheyggis prisbelønnede og farverige portrætfilm Heartist, der indgår i udstillingen. Desuden får alle et gratis katalog, når de besøger udstillingen, og kataloget kan også læses online (nordatlantens.dk/vingefang/katalog).
Der er fernisering på lørdag, den 8. juni kl. 15, og søndag den 9. juni er der artist talk med Sigrun Gunnarsdóttir, der interviewes på dansk af Færøernes Nationalgalleris nyudnævnte direktør, Solveig Hanusardóttir Olsen. Udstillingen kan derpå ses indtil 22. september.

.

Læs mere på nordatlantens.dk/vingefang

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*