Overborgmester: Drop ikke støtten til hovedstadens turisme

Foto: Hasse Ferrold / Havnefronten
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Der er blevet investeret massivt i at gøre Hovedstaden til en attraktiv turistdestination. Men nu anbefaler udvalg at droppe statens støtte til hovedstadens turisme. Det får overborgmester i København Sophie Hæstorp Andersen og hovedstadsborgmestre til at sende en kraftig advarsel til regeringen.

.

Hovedstadsturismen er tilbage i topform efter corona-pandemien, og de seneste tal for overnatninger på hovedstadens hoteller mm. viser, at turismen har nået et nyt rekordhøjt niveau.

En stor del af den bedrift bidrager turismeorganisationen Wonderful Copenhagen til. På trods af det har et udvalg nedsat af regeringen i dag anbefalet at trække støtten til Wonderful Copenhagen som led i en sanering af erhvervsstøtten.

Det vil være et kæmpe tab for hele Danmarks turisme, lyder det fra Københavns overborgmester Sophie Hæstorp Andersen. Sammen med Steen Christiansen (S) borgmester i Albertslund Kommune og Karsten Längerich (V), borgmester i Allerød Kommune, hhv. formand og næstformand for det tværkommunale samarbejde i Hovedstadsregionen, KKR Hovedstaden, sender hun derfor en kraftig advarsel til regeringen.

.

Besparelse vil give gigantisk bagslag

”Jeg er meget bekymret for den pris, byens virksomheder og københavnerne vil komme til at betale, hvis man trækker investeringerne i turismen via Wonderful Copenhagen. Flere besøgende og turister skaber mere byliv, flere arbejdspladser og er godt for ikke bare København, men for hele hovedstadens og hele landets kulturliv, butikker, hoteller og restauranter. Alt det bidrager Wonderful Copenhagen til. Derfor vil jeg på det kraftigste advare regeringen mod at følge anbefalingerne. Det vil være et kæmpe tab at droppe støtten til hovedstadens turisme,” siger overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S).

”Wonderful Copenhagen er en forudsætning for turisterhvervets udvikling og fortsatte succes. Wonderful Copenhagen skaber på mange måder rammerne for både bredde og spredning i turismen samt styrket samarbejde mellem aktører og udnytter derved potentialet for både oplevelser, arbejdspladser og erhvervs- og turismeudvikling på tværs i en hovedstadsregion med 29 kommuner”, siger Steen Christiansen (S).

”Hvis man fjerner statens støtte til hovedstadsturismen, er jeg bange for, at det kommer til at gå ud over antal arbejdspladser. Turismebranchen er historisk en branche, hvor også folk med korte uddannelser, eller ingen uddannelse, får muligheder for et spændende job. Desuden skaber turismen masser af omsætning, og placerer hovedstaden som et sted, man gerne vil rejse til, bo og arbejde, siger regionrådsformand i Region Hovedstaden, og medlem af bestyrelsen i Wonderful Copenhagen”, Lars Gaardhøj (S).

.

Erhvervsorganisation står for skud i spareanbefalinger

Det er ikke kun Wonderful Copenhagen, der står for skud i udvalgets anbefalinger om at spare på statens erhvervsstøtte. Det anbefales også at trække støtten til erhvervsorganisationen Copenhagen Capacity.

Organisationen arbejder for at tiltrække virksomheder, investorer og talenter til hele hovedstadsregionen.

Over 22.000 internationale kandidater har ansøgt om job via Copenhagen Capacitys indsatser. Men det kan være slut, hvis regeringen følger anbefalingerne og trækker støtten til Copenhagen Capacity.

”Det skal være nemmere for udenlandske virksomheder, investorer og medarbejdere at vælge København og Danmark – ikke sværere. Hovedstadens virksomheder oplever en akut mangel på arbejdskraft, og derfor er det helt misforstået, hvis man fjerner støtten til Copenhagen Capacity,” siger overborgmester Sophie Hæstorp Andersen.

.

Brug for arbejdskraften

”Copenhagen Capacity understøtter udviklingen i Hovedstadsområdet, blandt andet ved at øge den internationale kendskabsgrad og ved at tiltrække kvalificeret arbejdskraft til virksomhederne. Copenhagen Capacity spiller derfor en vigtig rolle i forhold til, at hovedstadsområdet også fremadrettet kan stå stærkt i den internationale konkurrence,” siger Steen Christiansen (S).

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*