Royal Run skal måske ændres efter branden på Børsen

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Det var egentlig meningen at Royal Runs nye startområde skulle ligge ved Børsen. Men efter branden er det usikkert, om det bliver til noget.

.

Royal Run har i dag offentliggjort årets løberuter, men arrangørerne er faktisk i tvivl om hvorvidt det nu også kommer til at se sådan ud.

“Eftersom Royal Runs nye startområde ligger i Slotsholmsgade ved Børsen, og der p.t. arbejdes på højtryk for at redde det resterende af bygningen, afventer vi myndighederne for nærmere information, om det overhovedet bliver muligt at benytte startområdet i Slotsholmsgade”, skriver Royal Run i dag i forbindelse med offentliggørelse af ruterne.

.

Afventer situationen

I øjeblikket kan arrangørerne ikke gøre meget andet end at afvente situationen.

“Vi skal selvfølgelig nok sørge for at informere dig, når vi har yderligere information om, hvor starten kommer til at gå til Royal Run den 20. maj”, skriver arrangørerne, så samtidig giver et overblik over det nye startområde, som oprindeligt var planlagt til at være i Slotsholmsgade og omkring Christiansborg Slotsplads, samt det velkendte målområde på Amalienborg Slotsplads.

Royal Run er i tæt dialog med Sparta, der er løbsafvikler i København, samt relevante myndigheder.

Der arbejdes på hurtigst muligt at kunne give en melding til de 42.500 deltagere i København/Frederiksberg om det planlagte startområde ved Børsen kan bevares.

”Når vi planlægger ruterne sammen med vores værtsbyer, er der først og fremmest fokus på gå- og løbeoplevelsen for deltagerne. Derfor tænker vi meget over logistik, plads og ikke mindst omgivelserne, der gerne skulle gøre deltagelsen ved Royal Run helt særlig,” siger Morten Algot Nielsen, der er overordnet ansvarlig for ruterne i alle Royal Runs værtsbyer.

.

Om Royal Run

  • Royal Run afholdes 20. maj 2024, 2 pinsedag.
  • Det er sjette gang, at Royal Run afholdes på tværs af landet. Royal Run 2024 har det højeste antal tilmeldte nogensinde: 95.000 er samlet tilmeldt de fem byer.
  • Der har været kongelig deltagelse alle år, men 2024 er første gang med deltagelse af Danmarks nye Kongepar.
  • Royal Run arrangeres af idrætsvisionen Bevæg dig for livet – et samarbejde mellem Danmarks Idrætsforbund, DGI og Dansk Atletik. TV 2 og Regionerne er mediepartner på Royal Run, og TrygFonden, Nordea-fonden og Novo Nordisk Fonden er strategiske partnere.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*