Unge københavnere kan nu få støtte til klimaprojekter

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

København er sammen med 100 andre byer i verden blevet udvalgt til at uddele midler til unge i alderen 15-24 år, der ønsker at engagere sig i kampen mod klimaforandringer.

.

84 procent af unge over hele verden er bekymrede for klimaforandringer. Nu får unge københavnere mulighed for at bidrage med innovative ideer til, hvordan vi bekæmper dem. Det kan være alt fra en podcast om klimavenlig adfærd til et byttemarked med lavt klimaaftryk.

Københavns Kommune har modtaget ca. 350.000 kroner – 50.000 USD efter fondskat – i fondsmidler fra klimainitiativet Youth Climate Action Fund, som drives af Bloomberg Philantrophies. Midlerne uddeles til unges klimafaglige projekter, og hvert projekt kan modtage op til ca. 34.500 kroner. Københavns Kommune åbner for ansøgninger den 30. maj 2024.

.

København i internationalt samarbejde

“Det her er en helt oplagt mulighed for alle unge, der engagerer sig i klimakampen og som vil tage et endnu større medansvar. Jeg hørte om Youth Climate Action Fund på COP28 og tænkte, det var en absolut ”nobrainer” at få København med. Det er fantastisk, vi nu får fondsmidler, som giver københavnske unge mulighed for at løfte holdninger og idéer til konkret klimahandling,” siger overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (soc.).

Også hos Konservative, er der glæde over pengene.

”Jeg bliver stolt, når jeg ser, hvordan børn og unge engagerer sig i bæredygtige initiativer. Deres drivkraft og miljøbevidsthed er nøglen til, at vi når vores klimamål. Jeg synes, det er vigtigt, at vi er med til at vise resten af verden, hvor engagerede og seje unge vi har i København. Jeg kan derfor kun opfordre alle interesserede i at søge Bloomberg Philanthropies Youth Climate Action Fund, og jeg glæder mig til at følge med i, hvilke tiltag der bliver skabt,” siger Børne- og Ungdomsborgmester i Københavns Kommune Jakob Næsager (K).

.

Mange muligheder

Børn og unge viser vejen i Københavns Kommune ved at spise bæredygtige og klimabevidste måltider i skolen, og københavnske skoleelever bliver undervist under åben himmel og lærer, hvordan de passer på naturen og miljøet.

Derudover har Børne- og Ungdomsforvaltningen modtaget en pris for indkøb af klimavenlige fødevarer.

Københavns Kommune nedsætter en intern komité, som vurderer de unges ansøgninger og står for at udvælge, hvilke projekter der får tildelt midler.

Projekterne skal laves af grupper, have en tydelig klimamæssig relevans og bidrage til kommunens klimaplan.

Alle udvalgte byer får mulighed for at fortsætte projektet og få tildelt yderligere 100.000 USD til en ny runde i 2025. Det kræver dog, at alle 50.000 USD uddeles inden afslutningen af september 2024.

For mere information om projektet, og hvordan man søger, se: Youth Climate Action Fund | Afdelingen for Bæredygtig Udvikling (kk.dk).

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*