Ankestyrelsen går ind i sag om Amager Fælled

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Af Jesper Schou Hansen

 

Har Københavns Kommune levet op til sin tilsynspligt i sagen om Amager Fælled? Nej, mener Amager Fælleds Venner og noget, der kalder sig Arternes Ambassade. De har begge klaget til Ankestyrelsen tilbage i juli, og det er de to klager, som Ankestyrelsen nu reagerer på.

I første omgang vil de gerne høre Københavns Kommunens forklaringer, og derfor har embedsmændene i Teknik- og Miljøforvaltningen, der ledes af Enhedslistens Ninna Hedeager Olsen, udarbejdet et svar, som politikerne i Borgerrepræsentationen skal godkende, inden det sendes.

 

Klager taler på vegne af vandsalamander

Både Amager Fælled Venner og Arternes Ambassade, som ledes af Frej Schmedes, der hævder at tale på vegne af Stor Vandsalamander, mener – kort genfortalt – at den midlertidige afgørelse fra to klagenævn betyder, at Kommunen skal gribe ind og få arbejdet standset.

Miljø- og Fødevareklagenævnet og Planklagenævnet har ifølge klagerne sagt, at Fælledby ikke kan gå videre med byggeriet på campinggrunden på Amager Fælled, så længe nævnene ser på sagen. At det er, hvad der står, og at alle arbejder skal stoppe, er Kommunens embedsmænd fortsat helt uenige i.

Kommunen mener fortsat, at de fire tilladelser, som Fælledby har, fortsat er gældende, og at Københavns Kommune ikke lovligt kan trække dem tilbage. De er nemlig ifølge Kommunen ikke givet som følge af de planer, der er klaget over til de to nævn, men som følge af helt andre dele af lovgivningen.

 

Sag i Byretten

Københavns Byret har imidlertid allerede besluttet, at hvis Amager Fælled Venner indsamler to millioner kroner som garanti – og det har man gjort – så kommer der et forbud mod, at Fælledby foretager sig noget på grunden, inden de to nævn har truffet endelige afgørelser i januar 2022.

Om Københavns Kommune derfor har handlet rigtig eller forkert ved ikke at stoppe Fælledby midlertidigt, får således heller ingen indflydelse for arbejdet på Amager Fælled. For det er med Byrettens afgørelse allerede standset og skal være standset i hvert fald frem til januar.

At byretten så har standset arbejdet på Fælleden, betyder imidlertid heller ikke, at Københavns Kommune har handlet forkert. For påstanden hos Ninna Hedeager Olsens (Enh.) embedsmænd har hele tiden været, at de ikke er den myndighed, som skal sørge for, at arbejdet bliver standset.

Hos Amager Fælleds Venner udtrykker formand Steffen Rasmussen sin glæde over, at arbejdet er standset. Om det er af den ene eller anden årsag.

 

BOKS

Begrænset byggeri

Selvom byggeriet på Amager Fælled fylder meget hos nogle, så er det et ret begrænset byggeri, som skal gennemføres som en del af Ørestad. Byggeriet på den såkaldte campinggrund udgør således kun ca. 5,3 % af Amager Fælled. De øvrige 94,7 % forbliver uberørt. Byggeriet placeres, hvor der i dag er vandrehjem, dettes parkeringsplads og den græsmark, der ligger lige bag. Overskuddet fra grundsalget er allerede brugt til at bygge metro for.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*