Børnene plantede træer til ny skole på Sluseholmen

Borgmester Jesper Christensen (S) fik god hjælp af den yngre generation. Foto: Jesper Schou Hansen / Havnefronten.
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Af Jesper Schou Hansen

 

Selvom en del af skolen er placeret på toppen af et parkeringshus, så skal den nye Skolen på Sluseholmen være en grøn skole, hvor det er naturen, der bliver en integreret del af undervisningen, og derfor var en masse skoleelever – der går på den midlertidige skole – inviteret til at plante små nye træer, der fremover bliver en del af miljøet.

Hvad der er ret utraditionelt er, at skolens idrætshal er lagt på toppen af et parkeringshus. Til gengæld har man herfra en fantastisk udsigt over både fælleden og stejlepladsen.

Videre bliver skolen bygget i fire etager – med legepladser på alle tage – lige som der på hver af skolens etager bliver skabt et grønt terrasselandskab.

 

Børnetallet rykker

”Børnene i Sluseholmen kan nu begynde at glæde sig til at få deres helt egen skole – og ikke bare en skole. Sluseholmen Skole bliver topmoderne og får en superspændende indretning, som matcher den unikke bydel. Jeg er sikker på, at skolen bliver et af områdets vartegn, og med den nye idrætshal får både børn, unge og voksne desuden et nyt lokalt samlingspunkt”, siger socialdemokratiets Jesper Christensen, der er Børne- og ungdomsborgmester. Med til første spadestik var også Kultur- og Fritidsborgmester Francisca Rosenkilde fra Alternativet.

Det er de seneste år gået ret stærkt med byggerier på Sluseholmen. De sidste industriområder er ved at blive til boliger. Derfor er der også behov for en ny skole til bydelens mange børnefamilier.

Der bliver tre klassespor og plads til 840 børn og tilhørende idrætshal. Eleverne er sådan set allerede startet. Skolen er nemlig startet op i midlertidige lokaler på Enghave Brygge. Indflytning på Sluseholmen Skole ventes at blive i januar 2024.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*