I gang med havnebus-stoppested på Bryggen og Enghave Brygge

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Af Jesper Schou Hansen

 

Arbejdet med de nye havnebusstoppesteder ved Islands Brygge og Enghave Brygge går nu i gang – og går alt efter den nye og i øvrigt pænt forsinkede plan, så står stoppestederne færdige ved udgangen af 2021.

Ligesom andre steder i havnen, så kommer selve stoppestedet til havnebussen til at ligge ude i selve havnen. Derfor skal der også bores pæle ned i selve havbunden, og her skal der etableres en platform – en slags flydeponton ø – som man kan gå ud på fra selve kajen. Det sikrer, at faldende og stigende vandstand ikke bliver en uoverstigelig udfordring, når man skal af og på havnebussen.

Det er kun selve arbejdet med at bore pælene ned, der laves på stedet. Både flydeponton og selve broen bliver lavet på et værksted, og derefter transporteret til områderne, hvor de så bliver monteret.

De to nye stoppesteder er en del af en politisk aftale om at udvide omfanget af havnebussen. Ud over i den sydlige del af havnen, så kommer der også et anløbssted ved Orientkaj.

 

Arbejdet stærkt forsinket

De tre nye stoppesteder for havnebussen skulle faktisk have været i brug siden juli måned. Det fremgår oprindeligt af et notat fra Teknik- og Miljøforvaltningen i forbindelse med at Venstre, Radikale, Socialdemokratiet, SF, Enhedslisten og Alternativet blev enige om at bruge knap 10 millioner kroner på stoppestederne.

De nye stoppesteder er blevet mulige efter at kommunen har investeret i nye el-havnebusser. Det forøgede antal havnebusser gør nemlig, at det er muligt fortsat at opretholde en fornuftig tidsplan for havnebusserne, der med stoppestedet især i Nordhavn får en betragteligt længere rute.

 

Ekspropriering

I december sidste år var forvaltningen i gang med at ekspropriere de områder, som skulle bruges til anlægsbroerne, og derefter har Bygge- og Boligstyrelsen givet tilladelse til opførelsen af de nye stoppesteder til havnebussen.

Da havnebusdriften siden foråret sidste år har virket 100 procent på el, så skal der også etableres opladningsmulighed ved havnebusstoppestedet i Nordhavn (Orientkaj), som bliver ny endestation. Det bliver dermed også det første af de nye stoppesteder, der tages i brug. Når stoppestederne er færdige med udgangen af året, så er det ikke ensbetydende med, at havnebusserne begynder at sejle med det samme.

For når kommunen har overdraget stoppestederne til Arriva ultimo 2021, så skal Arriva først i gang med den endelige test af udstyret til genopladning af havnebusserne. Og først derefter vil havnebusserne begynde at sejle permanent på alle de nye stoppesteder.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*