Kom nu med dét ordenskorps

Foto: Havnefrontens arkiv.
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Hvis københavnerne lige nu er trætte af larm og musik på gaden sent om natten, skal de rette deres vrede i en bestemt retning.

For selvom Christiansborg for længst har vedtaget Venstre i Københavns forslag om et kommunalt vagtkorps, så lader udmøntningen unægtelig vente på sig.

Justitsminister Nick Hækkerup (S) smøler, og det bliver først omkring årsskiftet, at han muligvis er klar med reglerne.

 

Spontane nattefester stikker af

Det er brandærgerligt, for her i sommeren har vi i den grad haft brug for vagtkorpset, når spontane nattefester er stukket af.

Det har indtil nu udelukkende været politiets opgave at sikre, at reglerne blev holdt. Det har knebet voldsomt, for med lukningen af diskoteker og klubber har det myldret med unge på gader og i parker. Ganske forudsigeligt, for de unge har jo ikke haft andre steder at gå hen, hvis de gerne ville have en sjov aften sammen.

 

Åbne nattelivet i stedet

Jeg glæder mig til, at vi igen får åbnet nattelivet, så de unge kan få lov til at være unge og feste indendørs bag lukkede døre og lydafskærmning.

Men endnu mere glæder jeg mig til, at der kommer et potent kommunalt vagtkorps med mulighed for at udstede bøder, der kan hjælpe københavnerne med at få lukket gadefesten.

Så kære justitsminister, kom nu med de retningslinjer.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*