Cykelbanen Dirt på Christianshavn vandt klagesag mod kommunen

Holmen Dirt.
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print
Miljø- og Fødevareklagenævnet har underkendt Københavns Kommunes afslag om at give dispensation til cykelbane på Holmen. Og afgørelsen er endelig.

Af Lis Hylander

Cykelbanen Dirt på Holmen påvirker kun i begrænset omfang oplevelsen af fortidsmindet Christianshavns Vold, som i forvejen er forstyrret af eksisterende byggeri på selve volden.

Med disse bemærkninger underkender Miljø- og Fødevareklagenævnet kommunens afslag om at give dispensation til cykelbanen Dirt på Holmen. Og dermed er den efterhånden årelange strid mellem parterne afsluttet. Klagenævnets afgørelse er endelig og kan ikke indbringes for en anden administrativ myndighed.

Foreningen Dirt har eksisteret i snart 20 år, og stedet bruges regelmæssigt af flere hundrede københavnske børn. Teknik- og miljøforvaltningen har argumenteret for, at den populære cykelbane generede fortidsmindet Christianshavns Vold. Men her er klagenævnet uenig med forvaltningen.

Nævn: den generer ikke

”Flertallet i klagenævnet har lagt vægt på, at cykelbanen med tilhørende anlæg kun i begrænset omfang påvirker oplevelsen og forståelsen af Christianshavns Vold, idet ind- og udsyn i forvejen er forstyrret af eksisterende bebyggelse og anlæg mv. på selve fortidsmindet, ligesom cykelbanen er delvist skjult bag træbevoksning. Flertallet har videre lagt vægt på, at foreningen, der driver cykelbanen, har et anerkendelsesværdigt formål, idet banen er tilgængelig for enhver, bliver drevet på frivillig basis og medvirker til at udbrede kendskab til og interesse for cykelsporten for bl.a. sårbare og udsatte borgere, ligesom foreningen samarbejder med fritidsinstitutioner og øvrige foreninger i lokalområdet. Det er desuden indgået i flertallets vurdering, at cykelbanen har eksisteret upåtalt i ca. 20 år på grunden, og at flytning af banen til et andet sted vil påføre foreningen væsentlige økonomiske omkostninger”, hedder det i afgørelsen.

Glæde hos forening

Formanden for Holmen Dirt, Behroz Karimi, er meget lettet over afgørelsen.

“Vi frygtede, at sagen ville trække ud og at banen derfor ville stå i stampe og ikke udvikle sig i takt med de unges udvikling på cyklen”, siger han til Havnefronten.

“Men vi er stadig bekymret over, hvordan samarbejdet med kommunen vil udvikle sig. Vil den gøre livet surt for os eller tage afgørelsen alvorligt og hjælpe os med at udvikle banen og give københavnerne endnu et stærkt sports- og friluftstilbud , som rigtig mange er glade for”, spørger Behroz Karimi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*