Elbiler slipper for at sætte p-skiven i tretimers zoner i København

Maxus elbil er en af de biler, der kan parkerer gratis i 3 timers zonerne
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Nu kan elbiler parkere ubegrænset i Københavns tretimers zoner. Målet er at gøre det mere attraktivt at bruge elbil i København.

Fra den 1. oktober sker en lille, men – for elbilister – meget brugbar justering af bekendtgørelsen om standsning og parkering i Københavns Kommune. Fremover er elbiler nemlig fritaget for de kommunale tretimers tidsbegrænsede parkeringszoner.

For fossilbiler gælder det stadig, at man kan parkere op til tre timer i tidsrummet kl. 08-19 på hverdage. Weekender og helligdage er uden begrænsning. Fælles for alle køretøjerne gælder, at det i de tidsbegrænsede zoner er gratis at parkere.

Ændringen kommer på baggrund af vedtagelsen af Handlingsplan for ladeinfrastuktur i juni. Her var fritagelsen af elbiler et af 17 initiativer, der skal gøre det attraktivt at vælge en elbil frem for en benzin- eller dieselbil. Og nu bliver det altså fra lørdag muligt for bilister i elbiler at undlade at skænke p-skiven en tanke, når bilen sættes i en tretimers parkeringszone.

I øjeblikket er der syv tretimers parkeringszoner i byen, og der er sat penge af til udrulningen af 15 nye tidsbegrænsede p-zoner. De nuværende zoner er:

– Grønjord

– Hellerup Station

– Vanløse Station

– Lergravsparken

– Nordvest

– Valby Syd

– Havnestad

Se mere her: https://www.kk.dk/parkeringszoner-tidsbegraensede

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*