MAN Energy Solutions flytter fra Teglholmen til Roskilde

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

 

Af Anders Bo Pedersen

 

Det er et stykke københavnerhistorie, der rykker ud, når MAN Energy Solutions lukker og slukker på Teglholmen, i Holeby og i Ishøj. I stedet samles det hele i Roskilde, hvor man i byens industrikvarter samler sine aktiviteter.

MAN Energy Solutions, der indtil 2018 hed MAN Diesel & Turbo og før det B&W, siger dermed farvel til Teglholmen, hvor man har boet siden 1987. Inden da boede man på Christianshavn.

Flytningen fra Christianshavn til Teglholmen skete netop for at komme væk fra et tæt bebygget beboelsesområde. Dengang var der ikke skyggen af boliger på Teglholmen, men derimod industri.

Konverteringen fra industri til boliger betød imidlertid, at det blev sværere og sværere over årene for MAN Energy Solutions at drive virksomheden på grunden. Selvom selskabet i 00’erne fik forhindret NCC i at bygge boliger klods op af selskabets bygninger, så har det vist sig at være en stakket frist.

 

Teglholmen ikke længere optimal

Virksomhedens landechef Bjarne Foldager siger da også, at placeringen i et område med boliger og skole ikke er optimal, når store lastbiler kører til og fra virksomheden.

”Flytningen til Roskilde sker for at fremtidssikre virksomheden og skabe de bedst mulige rammer for udvikling”, siger Bjarne Foldager, som dog også afslører, at det nye byggeri i Roskilde først står klart i 2027.

Så sent som i april sidste år fik MAN Energy Solutions opført en ny tilbygning på Teglholmen, så beslutningen om at rykke ud er taget inden for en forholdsvis kort periode.

MAN Energy Solutions er verdens førende leverandør af grovkalibrede dieselmotorer til maritimt og stationært brug. De designer to- og firetaktsmotorer, som fremstilles både af selskabet og af dets licenstagere. MAN Energy Solutions er en del af MAN SE, som er opført på DAX aktieindekset over de 30 førende selskaber i Tyskland.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*