Første letbanetog er nu leveret

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Den kommende letbane smyger sig langt forbi Havnefronten. Men for mange kan det blive et uundværligt transportmiddel. Efter flere test på fabrikken i Tyskland og en 800 kilometer lang rejse til Danmark, så er det første letbanetog til Hovedstadens Letbane nu afleveret.
.

Ejerkommunerne og Region Hovedstaden har nu kunne se letbanetoget for første gang både udvendigt og indvendigt. Regionsrådsformand i Region Hovedstaden, Lars Gaardhøj, ser frem til Letbanens muligheder for at transportere borgere mellem blandt andet hospitalerne, der administrativt hører til blandt regionernes største opgaver.

”Letbanen kommer til at give et markant løft af den kollektive trafik i hele hovedstadsregionen. Den kommer til at binde S-togsnettet sammen på tværs, den kan samle folk op ved de større stationer, og den får stop ved en lang række arbejdspladser ved DTU og ikke mindst Herlev og Glostrup hospital. Det sidste vil få stor betydning for alle de patienter, pårørende og medarbejdere, der skal frem og tilbage til hospitalerne”, siger Lars Gaardshøj (Soc) i en pressemeddelelse.

.

Vil skabe mange arbejdspladser

Hovedstaden Letbane vil strække sig fra Lyngby til Ishøj, og for de mange kommuner som ejer letbanen, vil det betyde en stor stigning i både tilflyttere og arbejdspladser.
Ifølge bestyrelsesformand for Hovedstadens Letbane, Jakob Thomasen, så er der tale om et af de største investeringer i den kollektive trafik i nyere tid.

”Toget er grønt, og det er også et grønt signal vi sender med letbanen. Letbanen imødekommer et stort og stigende behov for grønnere mobilitet. En styrket kollektiv transport vil understøtte vækst og udvikling i hele hovedstaden ved at binde seks S-togslinjer samt regionaltogstrafikken sammen på tværs. Letbanen kommer kort sagt til at ændre den kollektive trafik i hele området”, siger Jakob Thomasen.

Der bliver leveret i alt 29 tog. Sidste tog forventes leveret i 2025, hvor Hovedstadens Letbane åbner. Det første af i alt 29 tog er 36,9 meter langt og vejer hele 48,6 tons.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*