Sticks’n’Sushi går grønt med dansk plante-startup

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Hos sushikæden Sticks’n’Sushi, der bl.a. holder til på toppen af Tivoli Hotel ved siden af Fisketorvet, får fremover fermenterede planter på menuen på deres 25 restauranter i København, London og Berlin. Det kommer fra den danske start-up Matr, der producerer plantebaserede alternativer til kød. Det fremgår af en pressemeddelelse fra parterne.

.

Sticks’n’Sushi har gennem mere end 25 år lært danskerne at spise rå fisk, sushiris og tang – og nu har de en mission om at få flere planter på menuen. Sushikæden løfter nu sløret for et samarbejde med danske plante-startup Matr, der med Claus Meyer i ryggen vil skabe grøn velsmag med svampefermentering af overskudsgrøntsager og bælgfrugter.

“Det er alfa omega for os, at vi aldrig går på kompromis med smag, udtryk og kvalitet, når vi udvikler vores retter – uanset om det er med fisk, planter eller kød. Vi har altid haft populære grøntsagsretter på menukortet og vil gerne udvide udvalget. Her synes vi virkelig, at Matrrammer spot on med deres fokus på smagen af de økologiske, danske råvarer og en simpel bearbejdning”, siger Andreas Karlsson, administrerende direktør hos Sticks’n’Sushi.

.

Særlig fermentering

Matr fermenterer danske overskudsgrøntsager og bælgfrugter, hvilket skaber en dyb umamismag og sikrer minimal belastning af klimaet. Samarbejdet har resulteret i en smagfuld Matr-stick, der grilles, toppes med udvalgte dressinger og serveres på alle Sticks’n’Sushis restauranter i Danmark, England og Tyskland.

“Vi brænder for at udvikle en råvare, som får folk til at glemme kødet på tallerkenen. Og så sætter vi en ære i at gøre det på den mest klimavenlige måde – blandt andet ved at bruge grøntsager og råvarer, der af den ene eller anden årsag kommer i overskud. Vi er utroligt glade for at blive inviteret ind i Sticks’n’Sushis univers af kvalitet og æstetik og sammen vise, hvor utroligt lækre rene plantemåltider kan være,” siger Randi Wahlsten, direktør i Matr Foods, der allerede arbejder sammen med blandt andet Gasoline Grill og flere kantiner.

Sticks’n’Sushi kan derfor tilbyde endnu en plantebaseret stick til deres gæster – en Matr Chili stick – lavet af 5 danske økologiske ingredienser kombineret med et dansk-japansk twist af teriyaki, chili dip og forårsløg.

.

Flere grønne retter på menuen i fremtiden

Sticks’n’Sushi har en klar ambition om at øge udbuddet af plantebaserede retter både på det danske, tyske og engelske marked, og for at gøre det muligt kræver det samarbejde med innovative virksomheder med grønne ambitioner.

“Vi tapper ind i en grøn bevægelse, og i den forbindelse har det stor værdi for os at kunne samarbejde med en nystartet virksomhed, der rummer vision for fremtiden, passion, faglig dygtighed, nørderi og innovation – elementer, der også er en del af vores rødder” afslutter Andreas Karlsson.

Udover den veganske stick, er der to yderligere plantebaserede specials og en ny cocktail på forårsmenuen. Spring Specials blev lanceret i uge 11 i både København, London og Berlin og vil være tilgængelig 8 uger frem.

Kæden er overvejende ejet af kapitalfonden Maj Invest, der netop har annonceret, at man har sat kæden til salg. Det skriver Dagbladet Børsen.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*