To flydende saunaer åbner på Fisketorvet

Sauna ud for Fisketorvet. Foto: Palle Bo Nielsen.
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Køen for at melde sig ind i en lokal vinterbadeforening er meget lang. Tegnestuen MAST har i samarbejde med Københavns kommune bygget to flydende saunaer, som også bliver til offentlig brug mod betaling.

Af: Anders Bo Petersen

Ventelisten til vinterbadeforeninger i København fortsætter med at stige. Dette gør det svært at få sig et koldt dyp i havnen, og få varmen i en sauna bagefter. Nu åbner to flydende saunaer med panoramavinduer og tilhørende bad og omklædning. Bag dette nye koncept, står den unge tegnestue MAST. Den består af australieren Marshall Blecher og Magnus Maarbjerg. Tegnestuen holder til i den gamle del af Slusen Bådeværft, hvor saunaerne ligeledes bliver bygget.

.

Flydende fleksible saunaer

Magnus Maarbjerg fortæller til Havnefronten, at saunaerne er købt af Københavns Badeklub, som også står for driften af dem. Han fortsætter ”Vi vil gerne skubbe til mulighederne af, hvad man kan bruge vandet til”. Deraf opstod idéen til de flydende saunaer, som er bygget i miljøvenlige materialer bl.a. dansk skovet Douglas, massiv træelementer og træfiberisolering”. Om sommeren når saunaerne ikke er i brug, kan de indvendige bænke fjernes og bruges af kommunen som mødelokaler. På denne måde kommer de ikke til at stå tomme, men have en funktion.

.

Medlem og offentlig adgang

Saunaerne har max plads til 12 personer ad gangen. De åbner op for nye tilmeldinger pr. 1. november via Københavns badeklub, som står for driften. Ifølge deres hjemmeside fremgår deres og åbningstider. Ligeledes bliver der også åbent for offentligheden to gange om ugen – tirsdag og søndag. Har du blot lyst til et enkelt dyp, koster det 100 kr. for 1 ½ time.

.

Håb om flere saunaer

Ifølge Magnus Maarbjerg ser han potentiale i, at der kan komme flere lignende saunaer fremtiden i andre områder af Københavns havn. ”Samtidig som vi åbner disse saunaer på Fisketorvet, lancerer vi et nyt koncept, hvor vi tilbyder bolværksejere og private grundejerforeninger om at få stillet samme type til rådighed”. Det kommer til at fungere ved, at du via en app betaler for brug af den. ”Jeg tænker, at en sauna som ligger i badekåbe-afstand, vil have folks interesse, men naturligvis er vi åbne for andet samarbejde”, siger han.

.

Vil gerne udvide

Magnus Maarbjerg vil gerne udvide sauna konceptet til andre steder i havnen og er derfor på udkig efter efter grundejerforeninger (bolværksejere) som kunne være interesserede i at få anlagt en sauna ved deres bolværk. MAST vil stå for anlæg og drift af saunaen, så det eneste grundejerforeninger skal gøre er at lægge kajareal til.

Saunaen vil herefter være åben for alle via en booking app og der vil være prioriterede bookinger samt en nedsat pris for grundejerforeningen som lægger kajareal til.

Til gengæld kan grundejerforeningen og andre gæste så springe de årelange ventelister og nyde hvad Mads Maarbjerg kalder “en unik sauna oplevelse i badekåbeafstand” fra deres lejligheder præcis når det passer dem.

Det er et koncept som findes både Oslo og Stockholm og det er selskabet overbeviste om også ville passe godt ind i København.

.

Faktaboks:

Tilmelding til Københavns badeklub for nye medlemmer, kan ske fra 1. november kl. 10.00. Se www.kbhbadeklub.dk

.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*