Trygheden i København stiger til det højeste niveau i syv år

Politiet patruljerer til søs. Foto: Københavns Politi
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Ikke siden 2016 har antallet af københavnere, der føler sig trygge, været så højt som nu. Det viser Københavns årlige tryghedsundersøgelse.

.

”Næsten ni ud af ti københavnere angiver, at de er trygge i deres nabolag, og i år er trygheden steget til det højeste niveau i syv år. Det er naturligvis utrolig glædeligt, for man skal kunne være tryg der, hvor man bor. Vi arbejder – sammen med vores gode samarbejdspartnere i bl.a. Københavns Kommune og tryghedspartnerskaberne i byen – hver dag for, at flest muligt er trygge i deres nabolag,” siger politidirektør Anne Tønnes til Lokalavisen Havnefronten i forbindelse med undersøgelsen.

Blandt de bydele med størst tryghed i kommunen ligger Østerbro, Indre By og Amager Vest, hvor mere end ni ud af ti borgere angiver, at de er trygge i deres nabolag.

.

Kvinder mest utrygge

I år har undersøgelsen også fokus på trygheden mellem mænd og kvinder. Generelt stiger trygheden for begge køn, og det er også tilfældet fra 2022 til nu. Men selvom udviklingen går den rigtige vej, er der forskel på trygheden mellem kønnene. Mens mænd og kvinders tryghed i nabolaget generelt er på samme niveau, ser det anderledes ud i aften- og nattetimerne. Knap hver femte kvinde føler sig utryg i aften- og nattetimerne, mens det for mænd kun er hver tiende. Det er noget, overborgmester Sophie Hæstorp Andersen tager alvorligt.

”At kunne færdes frit i sit kvarter – uanset om du bor på Nørrebro eller i Nordvest – og i sin by uden at være bange for vold eller overgreb er kernen i et godt liv. Og det går heldigvis den rigtige vej i København – både helt generelt og specifikt i aften- og nattetimerne. Men den nye tryghedsundersøgelse viser også, at flere kvinder end mænd føler sig utrygge ved at bevæge sig rundt efter mørkets frembrud. Det skal vi tage meget alvorligt. Det må ikke være sådan, at man skal se sig over skulderen på vej hjem fra en tur i byen, eller at man skal skrive til sin veninde, når man er kommet sikkert hjem. Tryghed er en helt fundamental ret for alle”, siger overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (Soc.).

.

Indsats til søs

Udover at skabe tryghed på land i bydelene, har Københavns Politi i disse måneder af året også en indsats til søs, hvor der er mange badende og sejlende i havnen.

”Vi har siden april haft vores patruljebåd på vandet, og vi er til stede for at føre tilsyn og sikre, at både de sejlende og de badende følger reglerne. Havnen er et populært sted med meget trafik. Der kan derfor let opstå farlige situationer, hvis man bader uden for havnebadene eller bade- og dyppezonerne. Det er fx meget svært for de sejlende at se en badende – særligt når solen står skarpt ned i vandet”, siger politikommissær Thomas Ahlburg, der er leder af Københavns Politis maritime indsats.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*