World Tour Copenhagen rykker nærmere med start i Roskilde

Jonas Vingegaard. Foto: Pernille Kingo / Grand Depart Copenhagen
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Partnerkredsen bag et World Tour cykelløb i København og på Sjælland spår nu gode muligheder for, at løbet lander på dansk jord. Roskilde skal være startby.

.

En dugfrisk respons fra den internationale cykelunion UCI giver medvind til drømmen om et World Tour cykelløb på dansk jord. Det skriver Københavns Kommune i en pressemeddelelse.

Partnerkredsen bag et tilbagevendende World Tour endagscykelløb i København og på Sjælland i 2025, 2026 og 2027 for verdens bedste herre- og kvinderyttere har netop præsenteret et foreløbigt bud på konceptet for cykeleventen. Det skete på et møde i UCI’s hovedkontor i Aigle i Schweiz. Den foreløbige tilbagemelding tegner lovende, og parterne har derfor besluttet at afgive et officielt bud, som skal afleveres ultimo oktober 2023.

.

Bred opbakning

”Som overborgmester er det min ambition, at vi hvert år kan byde københavnerne på de helt store sports- og kulturbegivenheder, der samler os. Vi har arbejdet benhårdt på at bygge videre på sidste års store Tour de France-succes. For i verdens bedste cykelby skal verdens bedste cykelryttere ikke bare være nogen, vi ser på skærmen og fra sofaen. Vi skal se dem fra første parket i vores gader. Vi har netop præsenteret idéen om et årligt World Tour løb for UCI. Deres positive respons har givet os sommerfugle i maven og en forstærket tro på, at vi fra 2025 kan opleve et årligt cykelløb i verdensklasse med målstreg i København, der samtidig binder bånd til hverdagscyklisme”, siger Overborgmester i København Sophie Hæstorp Andersen (Soc), der har opbakning med fra Kulturminister Jakob Engel-Schmidt (Moderaterne)

”Da Tour de France-feltet sidste år kørte på de danske landeveje, mærkede vi alle en kæmpe stolthed og begejstring over, at et af verdens største sportsevents kom til Danmark. Vi skal skubbe på den begejstring og de fællesskaber, som blev skabt sidste år. Dansk cykling har gang i en imponerende stime i øjeblikket – senest med flotte sejre til Mattias Skjelmose og Jonas Vingegaard. Det skal vi støtte op om – og forhåbentlig hjælper et cykelløb af fineste karat også til, at endnu flere unge som gamle vil sætte sig i sadlen i fremtiden gennem vores mange foreninger”, siger Jakob Engel-Schmidt (M).

.

Glæde hos flere i København

Kultur- og fritidsborgmester i Københavns Kommune, Mia Nyegaard, siger:

”Som cykelby skal World Tour Copenhagen give noget tilbage til København og københavnerne. Vi så under Touren, at folk bakkede op, og vi håber, det vil ske igen. Løbet vil være et udstillingsvindue for byen, Danmark og den danske cykelkultur. København kan så meget, og jeg er glad for, vi går efter at samarbejde med andre sjællandske kommuner”.

Teknik- og miljøborgmester i Københavns Kommune, Line Barfod, siger:

”Grunden til, at København ser ud til at kunne få et World Tour-løb er, at vi i mange år har været kendt som verdens bedste cykelby. Et internationalt cykelløb på det her niveau skaber en enorm begejstring og et fokus på cyklisme, og det kan vi bruge som springbræt til at få gennemført endnu flere gode løsninger for cyklister i København. For det er nødvendigt, hvis vi stadig vil regnes for en førende cykelby.”

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*